Στρατηγική Περιορισμού του Αλατιού

Odoo CMS- Sample image floating

Έρευνες σε Ευρωπαϊκά κράτη έχουν δείξει ότι μόνο το 10-15% του προσλαμβανόμενου νατρίου προέρχεται από την προσθήκη αλατιού κατά τη διάρκεια μαγειρέματος και στο τραπέζι.

[Δ/νση Διατροφικής Πολιτικής και Ερευνών Ε.Φ.Ε.Τ.]

Το αλάτι έχει βαθιές ρίζες στο ελληνικό τραπέζι, γι'αυτό και οι περισσότερες συνταγές της Ελληνικής κουζίνας περιέχουν υπερβάλλουσα ποσότητα αλατιού.

Ταυτόχρονα η αυξημένη πρόσληψη αλατιού (και συγκεκριμένα το περιεχόμενο Νάτριο σε αυτό) έχει συσχετιστεί με την ανάπτυξη υπέρτασης ενώ έχει κατηγορηθεί και για την εμφάνιση άλλων νόσων.

Λαμβάνοντας αυτά ως δεδομένα, η διεθνής κοινότητα κατευθύνει την αγορά στην παραγωγή προϊόντων που περιέχουν ελαττωμένο ή και καθόλου αλάτι.

Στην κατεύθυνση αυτή αναπροσαρμόζουμε τις συνταγές μας και με την πραγματοποίηση γευστικών δοκιμών και διενέργεια Α/Β tests μειώνουμε σταδιακά την ποσότητα του προστιθέμενου αλατιού στα προϊόντα μας.

Ελαττώνουμε το αλάτι.

Τα προϊόντα μας περιέχουν κατά μέσο όρο λιγότερο από 1 γραμμάριο αλατιού ανά 100 γραμμάρια, που αντιστοιχεί σε λιγότερο από 15% της Ποσότητας Πρόσληψης Αναφοράς.