Στρατηγική Περιορισμού του Αλατιού
Έρευνες σε Ευρωπαϊκά κράτη έχουν δείξει ότι μόνο το 10-15% του προσλαμβανόμενου νατρίου προέρχεται από την προσθήκη αλατιού κατά τη διάρκεια μαγειρέματος και στο τραπέζι.
Το αλάτι έχει βαθιές ρίζες στο ελληνικό τραπέζι, γι'αυτό και οι περισσότερες συνταγές της Ελληνικής κουζίνας περιέχουν υπερβάλλουσα ποσότητα αλατιού.
Ταυτόχρονα η αυξημένη πρόσληψη αλατιού (και συγκεκριμένα το περιεχόμενο Νάτριο σε αυτό) έχει συσχετιστεί με την ανάπτυξη υπέρτασης ενώ έχει κατηγορηθεί και για την εμφάνιση άλλων νόσων.
Λαμβάνοντας αυτά ως δεδομένα, η διεθνής κοινότητα κατευθύνει την αγορά στην παραγωγή προϊόντων που περιέχουν ελαττωμένο ή και καθόλου αλάτι.
Στην κατεύθυνση αυτή αναπροσαρμόζουμε τις συνταγές μας και με την πραγματοποίηση γευστικών δοκιμών και διενέργεια Α/Β tests μειώνουμε σταδιακά την ποσότητα του προστιθέμενου αλατιού στα προϊόντα μας.